Immervad set på afstand

Stenbroen til soldater og rejsende

Af

På sin rute ned gennem Jylland skal Hærvejen passere både store og små vandløb. Et af dem er Immervad Å. Den ligger midtvejs mellem Haderslev og Aabenraa. Netop her har to områder med mose tvunget færdslen og vejen til at slå et sving for at kunne passere…

Bidrag til Immervad vadested

Sejr druknet ved Jammervad

1 kommentar 0 anbefalinger

Hærvejen blev i krigstid benyttet af tropper, der hurtigt skulle op eller ned gennem Jylland. Op gennem historien er der udkæmpet flere slag ved strategisk vigtige steder langs vejen. Et af slagene blev formentlig udkæmpet ved Immervad. Her mødte kong Erik af Pommern i 1422 en hær af holstenere. Erik af Pommern lå i flere år i krig med holstenske grever om slesvigske hertugdømmer. Han var konge af Danmark, Norge og Sverige, men også hertug af slesvigske Pommern. Slaget ved Immervad var voldsomt, og rygtet siger, at blodet farvede vandet i åen rødt. Erik af Pommern og danskerne tabte. Det har siden givet Immervad vadested det mindre flatterende tilnavn Jammervad.

Lennart S. Madsen
, for mere end 8 år siden

Der er kun ET slesvigsk hertugdømme! Der findes ikke noget, der hedder Slesvigsk Pommern! Og det er uvist om der i det hele taget var nogen formel hertug af Slesvig i perioden 1404 til 1440, idet de holstenske grever-brødre hævdede at de var hertuger over Slesvig, hvilket Erik af Pommern ikke ville acceptere.

Hærvejen blev i krigstid benyttet af tropper, der hurtigt skulle op eller ned gennem Jylland. Op…