AVPDs værk "Gravity Lamp" i foyeren på Skagen Skipperskole

Højteknologisk kunst

Af

På Skagen Skipperskole findes kunstværkerne "Time Light", "Gravity Lamp" og "Light Tower" fra 2011-13 af kunstnerduoen AVPD (Aslak Vibæk (f. 1974) og Peter Døssing (f. 1974). Det tredelte værk tager udgangspunkt i tre forhold: Skagens …

Asiatisk dagslys i Skagen

0 kommentar 0 anbefalinger

"Time Light", det ene af AVPDs kunstværker på skipperskolen, består af to dagslyspaneler, som i realtid gengiver lysforholdene på den anden side af jordkloden. Her er en lyssensor installeret på containerskibet Edith Mærsk – og via satellit transmitteres informationerne til lyspanelet i Skagen. Når det er nat, hvor skibet sejler, er lyspanelerne på skolen dæmpede. I takt med solopgangen justeres lysstofrørenes styrke trinvist, så de hele tiden afspejler de nøjagtige lysforhold på skibets rute. Kunstværket skaber således en konkret forbindelse mellem skipperskolen og den globale søfart, som skolens elever bliver uddannet til. Ud over Time Light består udsmykningen også af "Gravity Lamp" – en lampe, der bevæger sig i takt med de lokale vindforhold – og endelig af det 13 meter høje tårn "Light Tower" udenfor skolen. Udsmykningen aktiverer de fænomener, som traditionelt har haft betydning for søfart: Lyset, vinden og tiden.

"Time Light", det ene af AVPDs kunstværker på skipperskolen, består af to…