Kalundborgs Vestborg

Esbern Snarres borg i Kalundborg

Af

Kalundborgs Vestborg blev opført omkring år 1167 af Absalons bror Esbern Snare. Borgen findes i den vestlige ende af Højbyen som i 12- og 1300-tallet blev befæstet med flere faser af fæstningsmure. Disse er stadig synlige øst og nordøst for Vestborgen, og udgør …

Brødrene Absalon og Esbern Snarres befæstning af Sjælland

1 kommentar 0 anbefalinger

År 1167 befæstede brødrene Absalon og Esbern Snarre Øst- og Vestsjælland ved opførslen af borgene Havn i København og Kalundborgs Vestborg. Ifølge Saxo for at betvinge vendiske sørøvere fra området syd for Østersøen. Esbern Snarres borg lå i middelalderen umiddelbart nord for havnen hvor den kongelige ledingsflåde samledes. Ny forsknig tyder på, at Esbern Snarres borg modsat tidligere teorier, ikke blev opført af tegl, men som et jordvoldsanlæg befæstet med kampestensmure, og med huse af tømmer og kamp. Således blev borgens teglbygninger sandsynligvis opført samtidig med Vor Frue Kirke i Kalundborg der blev bygget af Esbern Snarres datter Ingeborg og hendes mand Peder Strangesen omkring år 1225.

Lisbeth Larsen
, for mere end 6 år siden

Jeg vil lige stille spørgsmål ved stavemåden "Esbern Snarre". Jeg har aldri set andet end "Snare", som i adressen Esbern Snaresvej, fartøjet Esbern Snare, og i leksikonartiklen her: Jhttp://www.denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Landbrug,_skovbrug_og_gartneri/Godsejer/Esbern_Snare?highlight=esbern%20snareeg

Bidrag til Kalundborgs Vestborg

År 1167 befæstede brødrene Absalon og Esbern Snarre Øst- og Vestsjælland ved opførslen af…