Kalundborg Senderen fra nord

Tårnhøj lytterservice

Af

På den lave landtange Gisseløre ud for Kalundborg havn blev Kalundborg Radiofonistation indviet i 1927. Den bestod af en bygning til langbølgesenderen og af to 105 meter høje antennetårne, fremstillet på Nakskov Skibsværft. Mellem tårnene, der senere blev…

Bidrag til Kalundborgsenderen

Radio til hele Danmark

2 kommentarer 0 anbefalinger

Med undtagelse af borgere i Nordvestjylland, hvor myremalm i jorden forringede radiobølgernes styrke, fik alle danskere fra 1927 gode muligheder for at lytte til Danmarks Radio. I de første mange år var radioen folkeopdragende: En stor del af udsendelserne bestod af foredrag, klassisk musik og nyheder, leveret af den danske dagspresse. Deraf navnet Pressens Radioavis. Den var samtidig et samlingspunkt: Alle havde lyttet til de samme udsendelser og kunne derfor deltage i den daglige meningsudveksling. Radiospeakerens indledning: ”Danmarks Radio. København, Kalundborg” markerede Kalundborg-senderens betydning for spredningen af radiosignalerne til hele Danmark – ja, også langt uden for landets grænser. Siden oktober 2008 har langbølgesenderen imidlertid alene udsendt pausesignal, og mellembølgesenderen er kun sikret frem til 2010.

Niels Sunesen
, for mere end 9 år siden

Der er meget lidt myremalm i i jorden i Nordvestjylland, hvor jeg kommer fra - mener De ikke Vestjylland? Iøvrigt hørte folk Danmarks Radio i Nordvestjylland - ofte på akkumulatordrevne apparater.

Poul Dagø
, for mere end 9 år siden

Havde håbet, at kendingsmelodien var nævnt, da jeg gerne ville omtale den, men ikke er helt sikker: Var det ikke Morten Børup´s forårsvise? Venligst bekræft (og tilføj oplysningen ovenover) På forhånd Tak. Venlig hilsen Poul Dagø

Med undtagelse af borgere i Nordvestjylland, hvor myremalm i jorden forringede radiobølgernes…