Krudtmagasinet i Kastellet

En fæstning i fæstningen

Indgår som en del af det fredede fæstningsværk Fredericia Vold

Fest for 4.000 veteraner i Kastellet i 1899

0 kommentar 0 anbefalinger

Markering af 50 året for udfaldet fra Fredericia. I festlighederne deltog ca. 4.000 veteraner som æresgæster. De blev alle bespist i spiseteltet i Kastellet. I spiseteltet blev pladserne nummereret, og hver æresgæst fik tildelt et nummer. Man havde lov til at bestille vin, men champagne måtte ikke serveres, idet dette ville virke forstyrrende på mindedagen. Til bespisningen var der indkøbt: • 6.150 pund kød • 6.500 pund brød • 3.000 pund smør • 1.200 pund rødspætter • 1.000 pund ost • 500 pund ærter • 200 pund ansjoser • 7.000 pund radiser • 1.000 flasker askvavit • 12.000 bajere • 5.000 flasker hesteøl (øl fra bryggeriet i Horsens) • 1.900 flasker jubilæumspunch Til betjening var der 100 soldater, og lige så mange civile tjenere, fordelt med: 15 overtjenere, og 2 inspektører. I køkkenet regerede 8 kogekoner, 12 opvaskekoner og 20 piger. Husmand Christian Christensen, Tybjærglille, der havde stået model til statuen af Landsoldaten, deltog som veteran i 50 års festlighederne, og det fortælles, at han ved den lejlighed for første gang så Landsoldaten i hel figur. og at han ved den lejlighed gik en runde omkring Landsoldaten, hvorefter han udbrød: ”Så stor har jeg da aldrig været”. Johannes Lund Nielsen, Fredericia

Bidrag til Kastellet i fredericia

Kastellet i Fredericia