Nordeuropas største lufthavn

Af

Kastrup Lufthavn blev taget i brug i 1925. Lufthavnen havde betonstartbaner, terminal og hangarer. Allerede i 1930’erne var Kastrup Nordeuropas største lufthavn. Der blev bygget en ny funkis-terminal tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen i årene 1936-39. Efter…

Bidrag til Kastrup Lufthavn

Flytteplaner blev ramt af krise

2 kommentarer 1 anbefalinger

Kastrup Lufthavn har næsten fra sin fødsel været i pladsproblemer. I 1958 var man i gang med at bygge den nye udenrigsterminal. Prognoserne for flytrafikken talte om stor fremgang for rute- og chartertrafikken. Beboerne nær lufthavnen klagede over jetflyenes støj. Allerede i 1956 blev det foreslået at bygge en lufthavn på Saltholm ude i Øresund. Ideen var, at Saltholm skulle forbindes med en bro til Malmø og København. Men politikerne tøvede i to årtier, og i 1978 fik den økonomiske krise regeringen til at stille projektet i bero. Så lufthavnen blev på Amager og blev udbygget dér. I 1998 blev Terminal 3 kaldet Papirflyveren indviet.

Hans Gert Nielsen
, for mere end 6 år siden

Under besættelsen 1940-1945 havde tyskerne også besat flyvepladsen og omkringliggende arealer, bl.a. landsbyen Maglebylille, hvor jeg selv er født, og hvor min Mormor samt Morbror med familie stadig boede. Jeg var kun en lille fyr dengang, men jeg husker et par julebesøg hos min familie der. Vi ankom med Amagerbanen og gik så til fods, til vi mødte tyskernes vagtskur. Det var altid mørkt, når vi nåede frem, så jeg husker døren til skuret, der gik op og lyset, der strømmede ud. Min Far fik et Ausweiss til familien, og vi kunne fortsætte. Tyskernes besættelse af området medførte dog også fordele: De havde en kantine, og der kunne min Tante få stegt julestegen, så hun ikke selv skulle rode med det. Maglebylille blev "nedlagt" efter krigen, da lufthavnen skulle udvides.

Mette Bom
, for mere end 7 år siden

Wikipedia skriver, at den 27 september 1998 indviede Kronprins Frederik lufthavnens station, så rejsende kan tage tog frem og tilbage.

Kastrup Lufthavn har næsten fra sin fødsel været i pladsproblemer. I 1958 var man i gang med at…

Flyspotting i funkisterminalen