Nordeuropas største lufthavn

Af

Kastrup Lufthavn blev taget i brug i 1925. Lufthavnen havde betonstartbaner, terminal og hangarer. Allerede i 1930’erne var Kastrup Nordeuropas største lufthavn. Der blev bygget en ny funkis-terminal tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen i årene 1936-39. Efter…

Bidrag til Kastrup Lufthavn

Flyspotting i funkisterminalen

0 kommentar 1 anbefalinger

Da jeg som barn i 1940erne boede på Sundby Hospital var det en yndet søndagsfornøjelse for mine forældre og os børn at tage ud til Kastrup Lufthavn. Her beundrede vi den smukke nye lufthavn og den dejlige restaurant, som lå i Vilhelm Lauritzens smukke terminal, hvor vi altid fik varm chokolade og boller. Højdepunktet var dog at stå ude i det fri på den lange bro, som stak ud fra bygningen, hvorfra man kunne se både små og store flyvemaskiner lette og lande. Det var på det tidspunkt så relativt nyt, at man kunne stå i timevis og beundre disse tekniske vidundere. I dag benytter mange folk Flyvergrillen forenden af Amager Landevej til samme fornøjelse, nemlig at se fly lande og flyve af sted.

Flytteplaner blev ramt af krise

Kastrup Lufthavn har næsten fra sin fødsel været i pladsproblemer. I 1958 var man i gang med at…