KB-Hallen

Solidt sportsanlæg

Af

I 1938 flyttede boldklubben KB fra Sankt Markus Allé til Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Da boldklubben blev stiftet som Danmarks første i 1876, lød mantraet: "KB gør drenge til mænd og mænd til drenge". Det kom også til at stå på KB-Hallen. På…

Bidrag til KB-Hallen

Jazzklub sprængt i luften som hævn

4 kommentarer 1 anbefalinger

Fra 1943 reagerede den tyske besættelsesmagt hårdere på den hyppigere sabotage fra danske modstandsfolk. Den nazistiske kontrasabotage blev kaldt schalburgtage. Ødelæggelserne ramte ofte store og kostbare idrætsanlæg, som tyskerne havde beslaglagt. 11. juni 1944 blev KB-Hallen sprængt i luften af tyskerne. Sandsynligvis fordi hallen var et dansested for amerikansk orienterede jazzelskere: swingpjatters med afslappet livsstil, ternede jakker, store sweatre og tyksålede sko. Jazzstilen stod i kontrast til nazismens ranke, sportive og militante idealer. Eksplosionen ødelagde inventaret i KB-Hallen, mens betonkonstruktionen forblev intakt. Hallen åbnede igen allerede et halvt år efter befrielsen i maj 1945. I dag bliver KB-Hallen også brugt til musik ved store koncerter.

Inge Heede Hertoft
, for 9 dage siden

Og i dag - den 5. december 2018 - bliver den genopbyggede KB hal så indviet.

Mette Bom

Kim

Vi er rigtig mange som kommer til at savne KB hallen

Inge Heede Hertoft
, for mere end 7 år siden

Og den 28. september 2011 brændte hallen så ned umiddelbart før en sex-messe skulle starte. Personer, der mente, de havde særlige forbindelser i det høje, mente at se en umiddelbar forbindelse!

Fra 1943 reagerede den tyske besættelsesmagt hårdere på den hyppigere sabotage fra danske…