Klintegården på afstand
Fakta

Et moderne kollektivhus

Af

Klintegården er opført af ingeniør Hans Ove Christensen i årene 1935-38. Huset er et meget tidligt kollektivhus i Danmark, der var et svar på 1930’ernes nye boligbehov. Det blev bygget i jernbeton med stålvinduer i tidens moderne funktionalistiske formsprog.…

Vis mere

Bidrag til Klintegården, Kystvejen, Århus

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Et kollektivhus fra 1930'erne

Tid / Periode 1938
2 kommentarer 0 anbefalinger

Om Klintegården sagde Hans Ove Christensen, at den skulle ”afvige væsentligt fra det Almindelige Boligbyggeri, ved at tilføre de enkelte Lejligheder en del kollektive Goder, samt yde Lejerne en Service, der kan være en lettelse for dem i det Daglige Liv". Christensens kollektivtanke betød, at der blev indrettet legestuer og legepladser for børnene. Til de voksne var der fælles billardstue og vinterhave foruden den fælles tagterrasse. Huset havde desuden en pension, hvor lejerne kunne spise sammen. Alternativt kunne de få maden bragt op i lejlighedern. Fik man besøg, kunne man leje gæsteværelser, og ønskede man rengøringshjælp, havde huset tilknyttet en hushjælp.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

bente astrup moe
, for mere end 8 år siden

Vil lige oplyse at Klintegården ikke ligger på Kystvejen- men på Skovvejen

Merete Sanderhoff
, for mere end 8 år siden

Jeg var så heldig at bo i Klintegården, indtil jeg var syv år. Selv med min barnlige intuition opfattede jeg, at arkitekterne havde tænkt over at lukke lys og luft ind i stuerne, og at bygge et godt trygt gårdmiljø, hvor vi unger altid kunne møde hinanden og lege. Udsigten over den lille havn var skøn, og jeg elskede at kunne høre mågernes skrig og fiskekutternes rolige dunken. Jeg har kun gode minder fra den tid, hvor vi boede i Klintegården.

Bidrag til Klintegården, Kystvejen, Århus

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Et kollektivhus fra 1930'erne

Om Klintegården sagde Hans Ove Christensen, at den skulle ”afvige væsentligt fra det Almindelige…

Billeder (2)