Bølling

Vidnesbyrd om tundratiden

Af

Klosterlundbopladsen ligger ved den nordvestlige kant af mosedraget Bølling Sø midt mellem Silkeborg og Ikast. Bopladsen er et af vore ældste fund fra stenalderen, nærmere bestemt Maglemosekulturen, cirka 7600 f. Kr. Dengang var urskoven domineret af birk og fyr.…

Bidrag til Klosterlund og Stenholt Skov

Tollundmandens dødsleje

Tid / Periode -7600
0 kommentar 0 anbefalinger

Ved Klosterlundbopladsen er der desværre kun bevaret fund af flint. Fra den lige så gamle boplads Star Carr i England er der også knogler af jagtvildt. Især kronhjort, foruden redskaber af hjortetak, knogle og træ. De fund er med til at vise periodens alsidige inventar. Bølling Sø har været udnyttet i hele stenalderen. Der er blandt andet fundet to små jagtamuletter af rav, en udhulet stammebåd, flere kronhjorteskeletter og enkelte fangstredskaber af gevir og knogle. Der er også fundet en trædestensrække, der har ført henover den sumpede moseflade. Den er dateret til cirka 600–700 f. Kr., altså yngre bronzealder. I den sydøstlige del af området er moseliget Tollundmanden fundet. Han er fra ældre jernalder, 200-300 f. Kr.

Ved Klosterlundbopladsen er der desværre kun bevaret fund af flint. Fra den lige så gamle boplads …