Knud Rasmussens hus set fra bakke

Grønlandsfarerens hjemmekontor

Af

Nordøst for Hundested Havn ligger Knud Rasmussens Hus. Den imponerende stråtækte bygning blev opført 1916-18 i engelsk landstil. Knud Rasmussen tog initiativ til opførelsen af arbejdshuset, men arkitekten Helge Boisen-Møller har tegnet det. Knud Rasmussen skrev…

Bidrag til Knud Rasmussens Hus

Fra Grønland til Haag

0 kommentar 1 anbefalinger

Knud Rasmussen har haft stor betydning for udforskningen af Grønland. De syv ekspeditioner, han forestod, har givet stort videnskabeligt udbytte. I ekspeditionerne deltog flere andre forskere, som på deres fagområder var med til at kortlægge Grønland. Forskere inden for botanik, geologi, meteorologi, kartografi, etnografi og arkæologi var med til at udforske Grønland. Knud Rasmussen var rådgiver for den danske regering under den internationale retssag i Haag mellem Danmark og Norge om retten til Grønland. Danmark vandt sagen, ikke mindst på grund af Knud Rasmussen internationalt respekterede indsats. Hans livsprojekt var at være med til at udvikle det grønlandske samfund, så grønlænderne kunne styre deres egne anliggender.

Knud Rasmussen har haft stor betydning for udforskningen af Grønland. De syv ekspeditioner, han…