Københavns Befæstning, Christianshavns Vold-1

Københavns ældre befæstning

Af

Københavns volde og bastioner ligger som en grøn ring langs indre by. Fæstningen strækker sig fra Kastellet i nord over Nørreport til Kalvebods Brygge i syd og videre fra Langebro til Nyholm i nordøst. Christian den Fjerde begyndte at bygge fæstningen omkring år…

Bidrag til Københavns Befæstning

Stormen på København 1659

1 kommentar 0 anbefalinger

Danmark og Sverige havde netop indgået en fredsaftale i Roskilde. Alligevel brød den svenske konge freden senere samme år. En svensk hær blev landsat i Korsør og hæren gik i hurtig march mod København. Da nyheden nåede København, udbrød der panik i byen. Roen lagde sig først, da Frederik den tredje trådte i karakter med de berømte ord: ”Jeg vil dø i min rede”. Efter et halvt års belejring, indledte svenskerne et stormangreb natten til den 11. februar 1659. Klædt i hvide kjortler hastede stormkolonnerne frem mod byens volde. Her ventede forsvarerne med brændende lunter. Angrebet mislykkedes, og svenskerne nåede aldrig op over voldene. Stormangrebet var en skæbnestund for Danmark. Hvis svenskerne havde sejret, havde det været enden på Danmark som en selvstændig stat.

Susanne Guttorm
, for mere end 9 år siden

Hør sangen Håbefulde dage her: http://www.myspace.com/fyrdenafforfar (nr. 10). Sangen handler om Castra Suecorum - Svenskelejren og om danskernes sammenhold og fælles front under den svenske belejring. Sangen er skrevet i forbindelse med projektet "Fyr den af, forfar", hvor elever fra ti skoler i Danmark i samarbejde med en lokalhistoriker skulle finde, undersøge og videreformidle en spændende historie fra deres hjemegn. Se mere på www.forfar.dk

Danmark og Sverige havde netop indgået en fredsaftale i Roskilde. Alligevel brød den svenske konge…