Tog til flere

Af

Den første hovedbanegård fra 1847 lå næsten samme sted, men vinkelret på. Den anden lå, hvor Palads-biografen nu ligger og med sporene ind over søerne. Den tredje og nuværende, indviet i 1911, er tegnet af DSBs overarkitekt Heinrich Wenck og er hans hovedværk. …

Bidrag til Københavns Hovedbanegård

En gamle mand med det store hjerte

0 kommentar 0 anbefalinger

En eftermiddag i 2009 så jeg en mand vælte omkuld på Københavns Hovedbanegård. Jeg gik hen for at hjælpe manden op. Manden var en af de mange hjemløse, der kommer på hovedbanen, og han havde med al tydelighed fået liiidt mange øller. En lille, gammel mand med stok havde også taget fat i mandens arm for at hjælpe ham op. Det var nok lidt ambiøst, at den gamle mand kunne løfte en fuld mand op på benene. Men han stod tæt på den hjemløse, da han faldt. Og jeg kunne se, hvordan den gamle resolut kom til undsætning. Han VILLE hjælpe. Da jeg selv tog fat om armen på den hjemløse, ville jeg lige lade den gamle mand vide, at han bare kunne lade mig ordne det. Men da jeg så, at det var Anker Jørgensen, der insisterede balancerede mellem stok og den hjemløses arm, blev jeg pænt overrasket. Det er ikke mange forhåndværende statsministre, som man kan forvente at møde på en banegård. Og slet ikke nogen, der - trods egen fysiske begrænsninger - kaster sig ind i at hjælpe en fuld mand på benene igen. Det er denne ukuelige medmenneskelighed, som mange vil huske Anker Jørgensen for. Anker Jørgensen blev 93 år.

Bedre plads i tunnelen

Da pengene skulle bevilges til den nye hovedbanegård, blev budgettet i første omgang beskåret…