Politigården-1
Fakta

Visuel knytnæve til hovedstaden

Af

Københavns Politigård blev tegnet af arkitekt Aage Rafn og Hack Kampmann sammen med Kampmanns sønner, Hans Jørgen og Christian. Den blev bygget i 1918-1924 og er et hovedværk i mellemkrigstidens nyklassicistiske arkitektur. Den gråpudsede og upyntede kolos har…

Vis mere

Bidrag til Københavns Politigård

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute

RING 1448

4 kommentarer 5 anbefalinger

POLITIGÅRDEN 1448 Da telefonen efterhånden var blevet hver mands eje tilbage omkring tyverne i det forrige århundrede, bestemte min grandonkel, den daværende politidirektør, Eigil Thune Jacobsen , at det var på tide at politiet fik et fælles nummer der skulle kunne bruges overalt i landet. Han henvendte sig derfor til sin bror, Otto Thune Jacobsen, dr.teol og viceprovst på Regensen, for at få et godt råd og en god diskussion om hvilket nummer man så skulle vælge. Efter kort betænkningstid sagde den skriftkloge teolog at det skulle være 1448. Hvorfor nu det? spurgte politidirektøren, jo, det skal jeg sige dig, det er nemlig Marcus 1448. Marcus evangeliet kapitel 14 vers 48, hvori der står: I ER RYKKET UD MOD MIG MED SVÆRD OG KN IPLER FOR AT ANHOLDE MIG, SOM OM JEG VAR EN RØVER.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (4)

Lars Kjølhede Christensen
, for mere end 6 år siden

Det er en sjov historie, men den kan dog ikke være helt korrekt. For ifølge KTAS' telefonbog fik Københavns Politi hovednummeret Central 1448 i 1925, formentlig i forbindelse med indflytningen i den nye politigård. På det tidspunkt var Thune Jacobsen politimester i Randers. Han kom tilbage til København i 1926, men blev først Rigspolitichef i 1938.

Inger Marie Andersen
, for mere end 8 år siden

Jep, det med Marcus 14, 48 er en god bibel historie. Som bibel historien altid har været god og interessant. For danske skolebørn siden - var det 1776 - eller deromkring. - Men absolut også, det danske politis telefon nummer er komplet umuligt at huske i nød situationer. Jeg her har altid følt mig helt "blanket af" hvad angår telefon numre i hvert fald, når sagerne har været spidset til, skal jeg udtrykke det på den måde.

Lis Slottved
, for mere end 11 år siden

Også jeg synes det er en god historie. Blot synes jeg, det er ærgerligt, at man ikke har valgt at lade nummeret være et landsdækkende kortnummer. Som det er nu, er man jo nødt til at kende de første 4 cifre i telefonnummeret for at kunne ringe til politiet.

Inge Heede Hertoft
, for mere end 11 år siden

Det var da en dejlig historie!

Bidrag til Københavns Politigård

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Magtens fæstning i byen

”Yarden – politiets fæstning – var en arkitektonisk mærkværdighed, som var kendt og…

RING 1448

POLITIGÅRDEN 1448 Da telefonen efterhånden var blevet hver mands eje tilbage omkring tyverne…

Billeder (4)