Købmagergade 50

Den første moderne city-ejendom

Af

Den Kongelige Porcelænsfabrik, der lå i Købmagergade 50, blev købt af grosserer G.A. Falck i 1868. I 1880’erne indså han, at industrivirksomheden skulle uden for byen. Den centralt beliggende grund ville give bedre afkast med en forretningsejendom. Arkitekt…

Bidrag til Købmagergade 50

Byen blev skræddersyet til shopping

0 kommentar 1 anbefalinger

Opførelsen af forretningsejendommen i Købmagergade 50 var et nybrud i den danske byudvikling. Det var den først rene forretningsejendom til udlejning. Indtil da hørte bolig og erhverv sammen for købmænd, håndværkere og deres ansatte. I slutningen af 1800-tallet opstod funktionsopdelte industri-, arbejder- og villakvarterer rundt om byen. Samtidig omdannede ejendomsinvestorer de mest centrale og befærdede dele af den indre by til et centrum - en city - hvor beboelseslejligheder måtte give plads for handel og service. Banker og forsikringsselskaber rykkede især ind i området omkring Holmens Kanal, hvor Nationalbanken og Børsen lå, mens butikkerne kappedes om en attraktiv placering på Strøget, Kongens Nytorv eller i Købmagergade.

Opførelsen af forretningsejendommen i Købmagergade 50 var et nybrud i den danske byudvikling. Det …