Køge statue på torvet
Fakta

Middelalderen lurer stadig i Køge

Af

Køge er en af de bedst bevarede middelalderkøbstæder i Danmark. Byen blev købstad i 1288. Dengang lå Køge længere inde i landet, men blev senere flyttet. Den nye by fik en meget atypisk regulær byplan med lige gader omkring et stort centraltorv. I flere hundrede…

Vis mere

Bidrag til Køge

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Da kongen kom til Køge

Tid / Periode 1288 1869
1 kommentar 0 anbefalinger

Det var den 5. juni 1869. 10.000 mennesker fra nær og fjern markerede 20-årsdagen for Grundlovens indførelse. Bag musikkorpset og musikforeningens fane var byens borgerlige foreninger samlet. Festkomiteen og byrådet gik forrest, så fulgte skomagernes lav, sangforeningen, Borger- og Håndværkerforeningen og til sidst Våbenbrødrene. 50 piger klædt i hvidt sluttede sig senere til ved Køge Bro. Byen holdt også fest for at markere rejsningen af statuen af Frederik den Syvende på Torvet. Bogstaveligt talt med 27 kanonskud. Køge glædede sig over, at byen var ved at rejse sig igen efter flere hundrede års stilstand. De satte samtidig et mindesmærke, der frem til i dag kendetegner byen.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inger Marie Andersen
, for mere end 7 år siden

De har været nogle vældige adstadige og nede på jorden mennesker, der i 1869. Tænke sig en grundlov, der kun lige er på alder med en ung på 20 år, der må have været meget forventning og glæde i luften over byen dengang. Og så har Køge så en statue af grundlovens far, nemlig Frederik den 7. af Danmark.

Bidrag til Køge

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Da kongen kom til Køge

Det var den 5. juni 1869. 10.000 mennesker fra nær og fjern markerede 20-årsdagen for Grundlovens …

Billeder (2)