Køng set ude fra

Velgørende virksomhed

Af

Spindeskolen i Køng blev oprettet i 1778 af Niels Ryberg. I skolen lærte småpiger mellem fire-ti år at spinde hørtråde til fabrikkens væve. Bygningen var indrettet til undervisning af børnene og beboelse. Ved statsbankerotten i 1813 led familien Ryberg store…

Bidrag til Køng Spindeskole

Spindeskolen i Køng

0 kommentar 1 anbefalinger

Spindeskolen er den første bygning, som blev opført i Rybergs store fabriksanlæg i Køng. Bygningen er nu meget forfalden, men der arbejdes ihærdigt på at få igangsat en restaurering. Til gengæld er Spindeskolens Have netop blevet færdig vha. Projekt Tingsted. Haven er blevet et socialt samlingssted for byens borgere og for turister. Der er borde, bænke og grill. Tingstedet består af 9 store sten fra gårde i Køng Sogn. Man kan læse om gårdene og om sognet på informationstavlen ved indgangen, hvor man også kan tage en folder om Køng Sogn.

Færdigheder, disciplin og renlighed

Niels Ryberg levede mellem 1725-1804 og var stærkt optaget af at bekæmpe fattigdom og hjælpe de…