Københavns Kommunehospital

Kommunen på forkant med udviklingen

Af

Hospitalet blev placeret mellem Sortedamssøen og Københavns volde. De militære myndigheder havde givet dispensation til det enorme byggeri på militærets gamle grænseområde . Arkitekten Christian Hansen, der stod for opførelsen i årene 1859-63, brugte de nyeste …

Bidrag til Kommunehospitalet

Grødkøkkenernes endeligt

0 kommentar 1 anbefalinger

Grød stod og snurrede på blus i Kommunehospitalets små tekøkkener. Den skulle ikke serveres som middagsmåltid men bruges til varme omslag omkring betændte sår. Infektioner var en gåde og svære at behandle. I 1884 foreslog en læge, at man indførte rene hvide kitler på operationsstuerne. Hospitalsbestyrelsen tvivlede på ideen. Hvorfor skulle de gamle jakker til hverdagsbrug kasseres? Men en ny tid var på vej med opdagelsen af bakterierne, og få år efter blev alle instrumenter kogt for at dræbe de usynlige smittekim. Man forstod, at det var nødvendigt at have rene hænder, rene instrumenter og rene omgivelser for at sikre patienternes overlevelse. Sårinfektionerne blev færre, og grødkøkkenerne forsvandt.

Grød stod og snurrede på blus i Kommunehospitalets små tekøkkener. Den skulle ikke serveres som …

Hansen satte kulør på Athen