Kong Valdemars Plads i Vintersbølleskoven

God skovtur

Af

Vintersbølleskov og by hørte indtil 1774 under Vordingborg Rytterdistrikt. Ved den store auktion i 1774 blev Vintersbølle solgt til etatsråd Niels Rybjerg, der også havde købt godset Øbjerggård i Køng. Skoven var dengang ikke så stor som nu, men da Rybjerg…

0 kommentar 0 anbefalinger

Kong Valdemars Plads i Vintersbølleskoven er en langdysse med en karakteristisk stor flad sten i midten. I midten af den flade sten er et hul, sagnet fortæller at det var Kong Valdemar Atterdags hest, der har trådt hullet. De fleste af langdyssens sten er bevaret. Kong Valdemars Plads I Vintersbølleskoven ligger Kong Valdemars Plads. Navnet stammer Valdemarernes tid på Vordingborg Slot. På pladsen er der en langdysse. De fleste af Langdyssens sten er bevaret. Jordhøjen er bortført og randstenene er omstyrtede. Der er rester af de to kamre, hvoraf det nordlige har en bæresten tilbage og det sydlige har 2 bæresten tilbage. Stendyssen er cirka 16 meter lang og 6 meter bred. Randstenene danner en oval form rundt om en flad sten i midten. Denne flade sten har et hul på 8 tommer i tværmål og 1-2 tommer i dybden. Der er en rille et par centimeter fra stenens yderkant. Efter råd fra min diætist går jeg en tur i skoven hver dag og går ofte forbi Pladsen. Hvis du også vil have gode råd om sundhed så kig forbi http://diaetistlaursen.dk

Kong Valdemars Plads i Vintersbølleskoven er en langdysse med en karakteristisk stor flad sten i…