Ældre foto
Fakta

Mejeriet mødte globaliseringen

Af

Andelsmejeriet har i det 20. århundrede været det danske landbrugs symbolbyggeri nummer ét. Især fordi mejeriet repræsenterede evnen til at løfte de udfordringer, som globaliseringen bød landbosamfundet. E.V. Lind var den arkitekt, som fik størst betydning for…

Vis mere

Bidrag til Koppesmølle mejeri, Halkærvej 103

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Da globaliseringen ramte Vesthimmerland

Tid / Periode 1932
1 kommentar 0 anbefalinger

Globaliseringen er ikke noget nyt fænomen. I slutningen af 1800-tallet betød en stadig større skibsfart på verdenshavene, at det globale marked fik stor indflydelse på det danske samfund. Korn fra Rusland og USA kunne nemlig transporteres til Danmark billigere, end de danske bønder kunne producere det. De vestjyske bønder var de første til at tænke i nye baner. Oprettelsen af Hjedding Andelsmejeri i 1882 blev således startskuddet til en kæmpe samfundsmæssig omvæltning. Og sporene er tydelige i det vesthimmerlandske landskab. Før slutningen af 1800-tallet fandtes der ikke landsbyer som i det øvrige Danmark. I tilknytning til mejerierne opstod imidlertid mange landsbysamfund, heriblandt Koppesmølle ved Viborg.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Broder Berg
, for mere end 11 år siden

Kære Kathrine, Er du nu helt sikker på, at der ikke fandtes landsbyer i Vesthimmerland før slutningen af 1800-tallet som i det øvrige Danmark? Hvad mener du egentlig med øvrige Danmark? Hvis du omtaler Koppesmølle i Vesthimmerland, hvorfor vælger du en geografisk placering ved Viborg?

Bidrag til Koppesmølle mejeri, Halkærvej 103

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Da globaliseringen ramte Vesthimmerland

Globaliseringen er ikke noget nyt fænomen. I slutningen af 1800-tallet betød en stadig større…

Billeder (1)