Kulturcentret ASSISTENS

Videns Pædagogisk Aktivitets Center

Af

Kulturcentret ASSISTENS er et Videnspædagogisk Aktivitetscenter, VPAC, der formidler oplevelser og viden med udgangspunkt i Assistens Kirkegård, kirkegårdens historie og relaterede emner inden for kunst-, kultur- og identitetshistorie. Emnemæssigt formidles kultur- …

Karen Sylvia Therese Jønsson 1909 - 1943

0 kommentar 0 anbefalinger

ASSISTENS Kirkegård bidrager til Nørrebros identitet. På ASSISTENS Kirkegård finder man personer der på forskellig vis har bidraget til Danmarks- og Verdenshistorien. De personer, der ligger begravet på kirkegården har alle haft et liv. I Kulturcentret fortæller vi om ”det levede liv” Den 2. december 2012 var det f.eks. 70 år siden Karen Jønsson, mikrofonsangerinde, komponist, filmskuespiller og mønsterbryder, døde som 32-årig i Stockholm midt under 2. verdenskrig. Hendes kometagtige karriere tog fart i midten af 1930´erne, og hun optrådte med egne sange i revy, på film og i eget etablissement. Hendes privatliv var præget af op- og nedture – karrieren var uforenelig med tidens krav om den hjemmegående hustru. Som komponist søgte hun lykken herhjemme og i udlandet, og hun stod flere gange foran et internationalt gennembrud som pianist og sanger. Hun døde tragisk ung, og blev begravet fra det tidligere begravelseskapel på Assistens Kirkegård – nu Kulturcentret ASSISTENS. Tilbage står hendes kompositioner. Og hvis man aldrig har hørt navnet Karen Jønsson, kan man måske alligevel nynne med på hendes kendteste sang: ”Hvorfor er lykken så lunefuld". Hendes gravsten blev udformet af en lokal murermester, og er én af de mere markante gravsten på den historiske kirkegård.

Bidrag til Kulturcentret ASSISTENS

ASSISTENS Kirkegård bidrager til Nørrebros identitet. På ASSISTENS Kirkegård finder man personer…