Kulturhistorisk Museum i Kulturhuset

Det brutale kulturhus

Af

Ved Østervold midt i Randers ligger Kulturhuset, som blev indviet i 1969. Huset, der er blevet betegnet som et hovedværk i dansk brutalisme, er tegnet af arkitekten Flemming Lassen. Kulturhuset rummer i dag – som ved indvielsen – tre af Randers’ store,…

Bidrag til Kulturhuset Randers

Kulturbeton

1 kommentar 0 anbefalinger

Den skeptiske lokalbefolkning i Randers kaldte Kulturhuset en kulturel sænkekasse, da det store betonhus blev sænket ned på en grund lige i centrum af Randers i 1969. Men med bygningen af Kulturhuset, var Randers den første by i Danmark, som fik virkeliggjort de idéer om kulturcentre – som den moderne udgave af forsamlingshusene – som havde beskæftiget skiftende kulturministre siden begyndelsen af årtiet. Inspirationen kom fra Frankrig, hvor idéen var, at kulturcentrene skulle danne ramme om folks beskæftigelse med litteratur, billedkunst, teater, film og fritidsundervisning. Oprindelig var der også tanker om at udbygge Kulturhuset i Randers med en teatersal og en koncertsal, men det skete aldrig.

Kasia Uscinska
, for mere end 7 år siden

Dear Jorgen I am looking for anyone who may be related to the naval officer Lt Commander Smidt-Jensen. He was the second in command on the Danish Coastal destroyer Willemose. Are you at all related? I am making a documentary series and would like to chat with anyone who knew him. Many thanks Kasia Uscinska

Kulturbeton

Den skeptiske lokalbefolkning i Randers kaldte Kulturhuset en kulturel sænkekasse, da det store…