Nybrogade 2

Ministeriet for Kulturelle Anliggender

Af

Kulturministeriet ligger i Nybrogade i København lige overfor Thorvaldsens Museum. Ministeriet blev oprettet i 1961 under navnet ”Ministeriet for Kulturelle Anliggender”, men flyttede først ind i Nybrogade i 1963. Den første kulturminister var Julius Bomholt (S),…

Fra pantelånervirksomhed til mit kontor

0 kommentar 0 anbefalinger

Mit nuværende kontor ligger i et hus, som engang var: ”Det kongelige Privilegerede Assistance Hus”. Det var et sted, hvor man kunne få lån ved at aflevere ting og sager i pant. Pantelåneren etablerede sig i 1757 i huset i Snaregade, men fik så stor succes, at han i 1765 byggede det forhus, som i dag er indgangen til Kulturministeriet. Huset fungerede som assistenshus frem til 1962. Tidligere statsminister Anker Jørgensen har fortalt, at han som ung pantsatte sin vinterjakke om sommeren og sparede op hele året for at købe den tilbage igen den efterfølgende vinter. Kulturministeriets residens i Nybrogade er et godt eksempel på hvor mange fortællinger, som landets bygninger indeholder.

Bidrag til Kulturministeriet, Nybrogade 2

Mit nuværende kontor ligger i et hus, som engang var: ”Det kongelige Privilegerede Assistance…