Målebordsblad

Jyllands kæmpestationsby

Af

Langå Station blev anlagt på den første jernbanestrækning i Jylland, som blev indviet i 1862. Allerede året efter åbnede banen fra Langå til Viborg, og Langå blev hurtigt et trafikknudepunkt. Som en af de ret få danske stationsbyer, er Langå en ”ægte”…

Bidrag til Langå

Ventetid i Langå

2 kommentarer 0 anbefalinger

Omtalen af Langå i værket "Jydske Byer og deres Mænd" i 1917 beskriver byens funktion som jernbaneknudepunkt: ”Langaa By er et kendt Navn og Sted for alle, der blot har rejst en Smule med jydske Statsbaner. Daglig passeres det af rejsende i Tusindvis, og det er ikke usandsynligt, at de fleste Mennesker i Danmark een eller flere Gange i deres Liv kommer der forbi, hvorfor det med Rette kaldes et Knudepunkt paa de jydske Statsbaner. Alligevel er det rimeligvis en forsvindende lille Del af de rejsende Mennesker, der har set noget videre til Byen Langaa.” Således var situationen i 1917, og hvem har ikke også i dag tilbragt stunder på Langå Station?

Bendt Lund Nielsen

Ja en gang et trafikknudepunkt. Nu desværre lidt dødt på stationen!

katja nielsen
, for mere end 9 år siden

Det får mig faktisk til at husker min første togrejse. Det var en udflugt med min folkeskoleklasse en gang i sidst i 80'erne. Den gik fra Langå Station til Bjerringbro Station, og var dengang stationen stadig havde billetsalg, og togene stadig havde kupeer... Hver enkelt af os elever skulle ind og købe en ENKELTbillet til Bjerringbro. Var rystende nærvøs, men rigtig spændt!

Bidrag til Langå

Ventetid i Langå