Legoland set oppe fra
Fakta

Jyllands største turistmagnet

Af

Landsbyen Billund på den jyske hede oplevede i 1950’erne et sandt industrieventyr. Den lokale trælegetøjsfabrik LEGO – en forkortelse for Leg-Godt – var begyndt at producere legetøj i det nye materiale plastik. Specielt byggeklodserne i LEGO System var…

Vis mere

Bidrag til Legoland

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Kirk i køkkenet

Lyt til fortællingen
Tid / Periode 1968
2 kommentarer 2 anbefalinger

Egentlig havde direktør Kirk Christiansen bare forestillet sig en friluftsudstilling med nogle LEGO-huse, hvor et par ansatte kunne sælge billetter og pølser og sodavand til gæsterne. Men ideen voksede, og da LEGO ansatte chefdekoratør Arnold Boutrup fra stormagasinet Anva i København, rullede lavinen. Allerede fra første åbningsdag i LEGOland i juni 1968 var der usandsynligt travlt. Gæsterne strømmede ind. På premieredagen måtte Kirk Christiansen selv ind og bestyre restauranten, mens marketingdirektøren og udviklingschefen stod i køkkenet og vaskede op. Der kom dog hurtigt styr på organisationen, og efter få år var Billund hjemsted for Danmarks næststørste turistattraktion, kun overgået af Tivoli i København.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Emil Lyng
, for mere end 7 år siden

Fantastisk historie om en af de største eksport eventyrer nogensinde i Dansk historie!

Bente Kristoffersen
, for mere end 11 år siden

Ja, det blev til noget af et eventyr for 'Lego familien', der var nok ingen, der havde regnet med, at stedet (og produkterne) ville blive verdenskendte. Det er en god og interessant historie. Stedet har nok ændret sig en del, siden børnene og jeg var der i henholdsvis halvfjerdserne og firserne. Nu burde man nok besøge det med børnebørnene.

Bidrag til Legoland

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Kirk i køkkenet

Egentlig havde direktør Kirk Christiansen bare forestillet sig en friluftsudstilling med nogle…

Billeder (1)