Lille Mølle 1845

Mølle i flere dele

Af

Lille Mølle på Christianshavn er en af Københavns gamle voldmøller. En stubmølle fra 1669 blev i 1783 erstattet af en hollandsk vindmølle. Den blev i 1832 suppleret med en dampmølle. Begge malede mel til københavnerne. Vindmøllen blev nedlagt i 1890. I 1898…

Bidrag til Lille Mølle på Christianshavn

Dampmølle i modvind

0 kommentar 0 anbefalinger

Møller Boye Lorenzen på Christianshavns Vold var hurtigt ude. Københavns første dampmølle kom i almindelig drift i 1830. Allerede to år efter opførte Lorenzen byens anden dampmølle med støtte fra Industrifonden. Dampmaskinen skulle leveres af mekanikus og maskinbygger Carl Frederik Schiøtt. Men før møllen fungerede, forlod maskinbyggeren landet efter at være gået fallit i 1833. I 1837 ødelagde brand dele af ejendommen. Møllebygger Jørgen Jørgensen fra Christianshavn stod for genopførelsen; men vintervejret forlængede projektet. Vindmøllen blev dog genopbygget. Den fik en moderne og eftertragtet såkaldt løghat. Dampmøllen kom derimod først i gang igen i 1854. Da lå både møller Lorentzen og møllebygger Jørgensen på kirkegården ved Vor Frelsers Kirke. Dampmøllen forsynede københavnerne med mel indtil 1909.

Dampmølle i modvind

Møller Boye Lorenzen på Christianshavns Vold var hurtigt ude. Københavns første dampmølle kom i…