Udsigt over Madsebakke

3000 år gamle stentegninger

Af

Madsebakke mellem Allinge og Sandvig er Danmarks største helleristningsfelt. På en skrånende klippe findes 14 skibsbilleder, fem hjulkors, fem fodfigurer og mange skåltegn. Ud fra skibenes form kan man datere helleristningerne til den yngre bronzealder, 1100-500 år…

Bidrag til Madsebakke

Hellig klippe

Tid / Periode -1100 -500
1 kommentar 3 anbefalinger

Udgravninger fra 2003-2005 viser, at der var aktivitet på Madsebakke helt fra bondestenalderen, ca. 3500 år f.Kr. frem til den yngre jernalder, cirka 500 år e.Kr. Igennem tiderne satte mennesket mere og mere præg på den hellige klippe. En stor firkantet fordybning i klippen blev i stenalderen og bronzealderen fyldt op med lerkarskår, brændt ler og sten. En større afsats blev dækket med sten, så klippen kom til at ligne en menneskeskabt høj. Spor af stolper viser, at der i den yngre bronzealder har stået et hegn foran helleristningen, som lukkede det hellige område af. Der findes også kogegruber med måltidsrester fra samme tid. Øverst på klippen er der fundet brandgrave og et hus fra jernalderen.

Bente Kristoffersen
, for mere end 7 år siden

Det lyder simpelthen bare spændende, jeg har aldrig hørt om den slags kultur på Bornholm. Endnu en grund til at besøge øen igen.

Hellig klippe

Udgravninger fra 2003-2005 viser, at der var aktivitet på Madsebakke helt fra bondestenalderen, ca.…

Helleristningernes Myto-Kosmologiske betydning.

For at forstå Helleristningernes betydning, må man sætte sig ind i vore forfædre og formødres…