Magasin du Nords ur

Pariser-shopping på Kongens Nytorv

Af

Magasin du Nords senere stiftere, Theodor Wessel og Emil Vett, åbnede i 1868 en tekstilforretning i Århus. Få år senere udvidede de med en filial på Kongens Nytorv i København. Forretningen i hovedstaden gik så godt, at de i 1894 kunne slå dørene op i en ny,…

Bidrag til Magasin du Nord

Elevatorerne ført af piccolo

0 kommentar 0 anbefalinger

Det mest fantastiske ved Magasin var de to store elevatorer. De kunne rumme mindst 12 personer ad gangen og blev ført af en lille piccolo i fin uniform og med en fiks lille ”kagedåse” på hovedet. Elevatoren var udført i glas og det smukkeste skønvirke smedejernsarbejde. De kørte op og ned frit i det store rum, så man på vejen op kunne se ud over alle herlighederne fra den svimlende højde. Et sådant mirakel havde man aldrig set i København før, og vi børn skulle have mindst 10 ture op og ned før det lykkedes min mor at vriste os væk.

Købelystens tempel

En journalist fra det bedsteborgerlige ugeblad Illustreret Tidende besøgte i 1896 den nye bygning…