Mullerup

Et af de ældste bosteder

Af

Bopladsen i Maglemosen ved Mullerup på Vestsjælland var i mange år det ældste, kendte bosted i Nordeuropa. Den giver navn til Maglemosekulturen fra 9000-6400 f.Kr. Bopladsen lå på en holm i en sø, hvor man fiskede gedder med spyd og krog. I de omgivende skove…

Bidrag til Maglemose ved Mullerup

Da lille Annas far fandt "hæklenåle" i jorden

Tid / Periode -7500
1 kommentar 0 anbefalinger

En forårsdag i 1900 mødte lille Anna op på sin skole i Mullerup med to fint tilspidsede benstykker. De havde en lille krog nær spidsen, og var brune som den mosetørv, hendes far havde fundet dem i. Kunne de være gamle hæklenåle? Læreren tog skolebørnene på tur til findestedet, og han så straks, at det var en stenalderboplads. Arkæologiske udgravninger fastslog, at den var et par tusind år ældre end stenalderens køkkenmøddinger. De havde ellers indtil da været de ældste spor af bosættelse i Nordeuropa. På bopladsen blev blandt andet fundet flere af de redskaber, som Anna havde haft med i skole. De havde én eller flere små modhager, og det viste sig, at de havde været brugt som spidser på fiskespyd.

Majken
, for et år siden

Meget spændende fortælle, specielt for en som mig, som har hæklet i mange år. Det er sjovt at tænke på, hvordan man altid har hæklet og hvor gammelt et håndværk det egentlig er. Jeg underviser selv i hækling her https://weteach.dk/laer-at-haekle-kursus og forsøger på den måde at holde liv i det gamle fag. Og det er faktisk ikke så svært endda - da hækling de seneste år er blevet utrolig populært blandt det unge!

En forårsdag i 1900 mødte lille Anna op på sin skole i Mullerup med to fint tilspidsede…