Bøtø Nor og Marrebæk

Arkimedessneglen

Af

Bøtø Nor tæt ved Marrebæk på Sydfalster er et inddæmmet og tørlagt område på 2150 hektar. Allerede i 1762 forsøgte man at tømme vigen for vand. Dengang mislykkedes forsøget. Godsejer Edward Tesdorpf tog initiativ til at stifte ”I/S Bøtø Nors…

Bidrag til Marrebæk

Tesdorpf dræner landet

0 kommentar 0 anbefalinger

Edward Tesdorpf blev født i Hamborg i 1817. Han kom til Danmark i 1837. I 1839 købte han Ourupgård Gods samt senere flere lokale gårde og godser. Tesdorpf blev en pioner på landbrugsområdet. Han afskaffede bøndernes pligtarbejde på sine godser allerede i 1842. Han indførte forbedringer af mejeribruget, og han var ivrig foredragsholder. Efter et studieophold i England 1844 blev han den første herhjemme, der forbedrede sine jorder ved egentlig dræning. Tesdorpf var også den drivende kraft bag andels-sukkerfabrikken i Nykøbing Falster i 1884. Senere blev Tesdorpf blandt andet sognerådsformand i Idestrup og præsident i Landhusholdingsselskabet. I Landhusholdningsselskabet uddannede han 300 mænd i, hvordan man dræner sin jord. Bagefter sendte han dem ud i landet for at lære kunsten videre.

Bidrag til Marrebæk

Edward Tesdorpf blev født i Hamborg i 1817. Han kom til Danmark i 1837. I 1839 købte han…