Slot

Slot

Af

Marselisborg Slot ligger på Kongevejen 100 i Aarhus i tilknytning til Mindeparken. Slottet blev bygget i 1899-1902 af arkitekten Hack Kampmann. Det var folkets bryllupsgave til det senere kongepar, kong Christian 10. og dronning Alexandrine, der brugte det som…

Konglig

0 kommentar 1 anbefalinger

Marselisborg Slot er det danske regentpars ferieresidens. Det ligger ved Mindeparken på Kongevejen i Århus. Slottet blev bygget i 1899-1902 af den århusianske arkitekt Hack Kampmann. Slottet var folkets bryllupsgave til prins Christian og prinsesse Alexandrine (den senere Kong Christian X og Dronning Alexandrine) - skænket som en gave der 'fremtidig skulle tilhøre Hans Kongelige Højhed og efter højtsamme den til enhver Tid regerende Konge i Danmark'. Navnet Marslisborg stammer fra Marselisslægten, en hollansk købmandsmfamilie fra 1600-tallet. I 1661 måtte en gældstynget Kong Frederik III overdrage store dele af krongodset i Jylland til sine kreditorer, bl.a. storkøbmanden Gabriel Marselis - herunder godset Havreballegård. Havreballegård blev kort efter ophøjet til baroni og fik navnet Herregården Marselisborg. Herregården har intet fysisk med Marselisborg Slot at gøre. Det lå der, hvor Marselisborg Gymnasium i dag ligger. Men navnet lever altså videre i Marselisborg Slot.

Bidrag til Marselisborg Slot

Konglig

Marselisborg Slot er det danske regentpars ferieresidens. Det ligger ved Mindeparken på Kongevejen …

Ringbærerens jakke.

Jens Galschiøt Christoffersen er uddannet klejnsmed og er selvlært sølvsmed og skulptør.…