Martin Andersen Nexø's Hus
Fakta

Huset hvor forfatteren Martin Andersen Nexø boede en årrække af sin barndom. Huset er i dag indrettet som mindestue og kan besøges fra slut maj til oktober.

Vis mere

Om romanen “Pelle Erobreren”

Tid / Periode 1906 1910
1 kommentar 0 anbefalinger

Martin Andersen Nexøs store roman Pelle Erobreren udkom i 4 bind i årene 1906-10. Handlingen i de to første bind er henlagt til Bornholm. BARNDOM skildrer Pelles ankomst til øen og hans opvækst på Stengården, hvor han sammen med sin far, Lasse, må slide for føden og gang på gang opleve nederlag og skuffelser. LÆREÅR fortæller om Pelles ople-velser som skomagerlærling i Rønne, hvor han møder en anden slags mennesker end dem, han havde levet sammen med på landet. Forfatterens baggrund for de leven-de skildringer af menneskerne i de to forskellige miljøer er solid. Pelle kom til Bornholm 8 år gammel, ligesom Martin. Også han blev vogterdreng og kom i skomagerlære, som Martin.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 11 år siden

1. bind af Pelle Erobreren blev filmatiseret med Bille August som instruktør, Pelle Hvenegaard som Pelle og Max von Sydow som Lasse-far. Filmen fik en Oscar for bedste udenlandske film, og Den Gyldne Palme ved Cannes filmfestival i 1988.

Bidrag til Martin Andersens Nexøs barndomshjem

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Om Martin Andersen Nexø

Født 1869 på Christianshavn i København. Familien kom til Nexø i 1877 og flyttede ind i det nye …

Om romanen “Pelle Erobreren”

Martin Andersen Nexøs store roman Pelle Erobreren udkom i 4 bind i årene 1906-10. Handlingen i de …

Billeder (2)