To færger krydser
Fakta

Kæmpefærger og katamaraner

Af

Den korteste vej fra Sjælland til Jylland nord for Århus går fra Odden til Ebeltoft. Det indså rederiet DFDS, der i 1966 oprettede datterselskabet Molslinien A/S. Ruten levede godt det første tiår. Der var stærk vækst i biltrafikken, og storebæltsfærgen havde …

Vis mere

Bidrag til Molslinien

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Kampen om Kattegat

Tid / Periode 1980 2009
1 kommentar 0 anbefalinger

Molslinien er den eneste kattegatrute, som har overlevet den kamp på liv og død, der startede allerede i 1970'erne. DSB satte i 1985 kæmpefærgerne Peder Pårs og Niels Klim ind på ruten Kalundborg-Århus, og Molslinien svarede med Mette Mols og Maren Mols. DSB solgte kæmperne og leasede færgerne Ask og Urd. Et australsk-dansk rederi, Cat Link, kom i 1993 ind på markedet med hurtige jet-foilfærger. Molslinien anskaffede katamaranfærger i 1994, og Scandlines købte den halve aktiepart i Cat Link. Trafikanterne foretrak den 45 minutter lange tur mellem Odden og Ebeltoft, og Molslinien kunne til sidst købe Scandlines' Kattegatrute. Molslinien sejler nu både fra Kalundborg og Odden.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Mikkel Hybel
, for mere end 10 år siden

Mols-Linien A/S er et dansk rederi, der med Kattegat-ruterne Odden-Aarhus og Odden-Ebeltoft sikrer en hurtig, effektiv og behagelig rejse mellem Sjælland og Jylland. Mols-Linien råder i dag (2013) over tre moderne hurtigfærger, der årligt overfører 750.000 personbiler og ca. 2 mio. passagerer. I maj 2012 udvidede Mols-Linien sin portefølje af hurtigfærger med indsættelsen af én af verdens største katamaranfærger. Den 2. maj 2013 ekspanderede flåden med endnu en superkatamaran, KatExpress 2, der kan tage op til 1.000 passagerer og 417 personbiler – og som søsterskibet KatExpress 1 – laste campingvogne, lastbiler og op til 6 busser på en overfart. Overfarten varer 55 minutter på Odden- Ebeltoft og 70 minutter på Odden-Aarhus. Mols-Liniens hurtigfærger sejler op til 24 gange om dagen mellem Sjælland og Jylland fra tidlig morgen til sen aften.

Bidrag til Molslinien

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Kampen om Kattegat

Molslinien er den eneste kattegatrute, som har overlevet den kamp på liv og død, der startede…

Billeder (3)

Videoer (1)

  • Video