Museet Ribes Vikinger

Museet Ribes Vikinger - i vikingernes spor gennem Danmark

0 kommentar 0 anbefalinger

Et besøg i nutidens Ribe er også et besøg i vikingernes Ripa. Når du går ad Sct. Nikolaj Gade mod Museet Ribes Vikinger, træder du dine skridt nøjagtig samme sted, som vikingerne trådte på deres vej mod datidens markedsplads. For under nutidens vej ligger vikingernes trævej fra 700-tallet, og under museet ligger markedspladsen. På grund af den udviklede Ribe sig til Danmarks første by og én af Vesteuropas vigtige handelsbyer i vikingetiden. På handelspladsen tog vikingetidens ripensere imod fremmede købmænd og specialiserede håndværkere fra nær og fjern. Det gav en helt speciel kultur- og vareudveksling; frankisk glas og vulkansk basaltsten fra Rhinområdet blev omladet og handlet videre, mens halvfabrikata og råmaterialer som metalbarrer, glas, horn og tak blev forvandlet til smykker, perler og kamme i metalstøberens, perle- og kammagerens værksteder på markedspladsens parceller. Gå på opdagelse i de arkæologiske fund, som disse mennesker, deres håndværk, handel og dagligdag har efterladt. Dyk ned i den viden, som udstillingen folder ud for dig, og fornem stemningen på markedspladsen en aprildag i år 800 i oplevelseshallen. På museet er der mulighed for at se en film om vikingerne, og der er fokus på familieaktiviteter i ferier. Find ud af mere i museets kalender. Du kan også gå med på byvandringen VikingWalk og få fortællingen om vikingernes liv og død i Ribe, præcis hvor det foregik. Du får undervejs genstande i hånden dér, hvor de er fundet.

Bidrag til Museet Ribes Vikinger

Et besøg i nutidens Ribe er også et besøg i vikingernes Ripa. Når du går ad Sct. Nikolaj Gade…