Myrhøj 1
Fakta

Mystiske bautasten

Af

Et af bronzealderens mærkeligste danske bygningsværker findes ved Myrhøj. Her løber en lige række af bautasten fra kanten af en gravhøj mod sydøst. Stenrækken er 156 meter lang. Den har talt mindst 64 sten, måske flere. I en af bautastenene er der indhugget…

Vis mere

Bidrag til Myrhøj

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Sjæle gennem solens stråler

Tid / Periode -1500
1 kommentar 0 anbefalinger

Stenrækker ud fra gravhøje er sjældne. De er også mystiske. Vi ved ikke, hvad stenene har betydet for de levende eller for de døde i gravhøjene. Måske blev stenrækkerne bygget, så de passer til solopgang eller solnedgang på bestemte årstider. Fra toppen af gravhøjen ved Myrhøj kan man fra omkring midten af november til midvinter se solen lyse henover stenrækken, når den står op. Måske troede folk dengang, at de dødes sjæle kunne rejse gennem morgensolens første stråler. Enten kunne sjælene blive ledt på rette vej hen imod deres gravhøj, eller måske kunne sjælene for en tid tage ophold i bautastenene? På den måde kunne de levende og de døde møde hinanden.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Bente Kristoffersen
, for mere end 12 år siden

Tak for en god historie og flotte billeder, det lyder virkelig interessant. Det må absolut komme på listen over 'skal se' steder.

Bidrag til Myrhøj

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Sjæle gennem solens stråler

Stenrækker ud fra gravhøje er sjældne. De er også mystiske. Vi ved ikke, hvad stenene har…

Billeder (4)