Myrtue 1

Mindet om en prægtig gård fra jernalderen

Af

Et usædvanlig velbevaret gårdanlæg fra jernalderen blev i 1959-62 udgravet på et bakkedrag ved udmundingen af Varde Å. Tomterne af fire nedbrændte bygninger ligger samlet omkring et system af brolagte stier, der udgår fra husenes indgange. Den længste bygning er…

Bidrag til Myrtue

Den dag lynet ramte Myrtue

0 kommentar 1 anbefalinger

Der er en særlig stemning ved Myrtue. De toppede brosten masserer fodsålerne. Nu som den morgen for knap 2000 år siden, da jernalderbonden gik her sidste gang, inden gården brændte til aske. Jeg går ad den brolagte sti til gårdspladsen. Fortsætter ind til det, der engang var hovedbygningen. Beundrer det brolagte staldgulv med midterrenden, omhyggeligt kantet af større sten. Kan næsten lugte urinen, der her samlede sig fra de opstaldede køer, får og heste. Lugte røgen fra ildstedet i den modsatte ende af huset. Høre den sagte buldren af torden i det fjerne. Forvarslet om det skæbnesvangre lyn, der skulle blive gårdens endeligt.

Bidrag til Myrtue

Der er en særlig stemning ved Myrtue. De toppede brosten masserer fodsålerne. Nu som den morgen…