Nærumvænge

Arkitektur i naturen

Af

Tæt ved motorvejsafkørslen ved Nærum ses Nærumvænge bebyggelsens karakteristiske, røde tage øst for motorvejen. Nærumvænge blev opført i perioden 1949 til 1961 med Palle Suenson som arkitekt og Th. Sørensen som havearkitekt. Bebyggelsen, der er et af de mest …

Et bycentrum ved motorvejen

0 kommentar 0 anbefalinger

Nærumvænges afvalmede røde tegltage og de murede piller kommer til syne på stor afstand. Husenes relative tæthed og den stramme bebyggelsesplan giver en bymæssig karakter, både på afstand og inde i bebyggelsen. Nærumvænge skulle opfattes som en sluttet enhed - noget, man savnede i tidens øvrige boligkvarterer. Opførelsen af Nærumvænge hang sammen med anlægget af motorvejen, der krydsede Nærumbanens oprindelige strækning. For at undgå en jernbaneviadukt under motorvejen, valgte man i 1954 at flytte Nærum Station fra Nærums gamle centrum til den nuværende placering vest for motorvejen. Med opførelsen af Nærumvænge og flytningen af Nærum Station opstod en slags nyt centrum for byen.

Bidrag til Nærumvænge

Nærumvænges afvalmede røde tegltage og de murede piller kommer til syne på stor afstand. Husenes…