Duesminde skatten

Nationalmuseet - i vikingernes fodspor gennem danmark

0 kommentar 0 anbefalinger

Med en hurtig bevægelse blev den tunge tøjbylt anbragt i hullet og dækket til. Først med den opgravede jord, så med et løst strøg af visne blade og kviste. Her ville den ligge sikkert. Sølvskatten blev siden glemt af den, som en dag i midten af 900-tallet hurtigt gravede et hul i jorden i ly af tusmørket. En rigmand eller måske en sølvsmed. Glemt, eller måske fik han aldrig mulighed for at vende tilbage. Sølvskatten fra Duesminde er et af de unikke fund, som gør Nationalmuseet til et sandt skatkammer. De arkæologiske fund fra vikingetiden er alle en del af fortællingen om de begivenheder, som formede danskerne og den danske stat. Om magten, udfærden, handlen og troen. I runehallen træder Thorger, Nærve og Asråd frem for dig af fortidens tåger. Med et navn kommer der liv, og gennem vikingernes kumler på runestenene får vi et glimt af vikingetidens magtfulde mennesker. Samtidig er runestenene monumenter over den store forandring, som fandt sted i vikingetiden med overgangen fra asatro til kristendom. Med et besøg i Nationalmuseets oldtidsudstilling kan du rejse tilbage og møde vikingetidens mennesker og de ting, de omgav sig med. Du får også tiden før og efter vikingerne med på Danmarks største kulturhistoriske museum – fra stenalder til nutid.

Bidrag til Nationalmuseet

Med en hurtig bevægelse blev den tunge tøjbylt anbragt i hullet og dækket til. Først med den…