Noahs Ark, front

De frelste Noahs Ark

Af

Studiestræde 8 i København er opført i 1798 som et ydmygt lejeboligkompleks med et forhus i fem etager og et baghus i fire etager. Lejlighederne var billige, små og usle for efter branden i 1795, var der behov for billige boliger til de fattige. Huset blev kaldt for…

Bidrag til Noahs Ark, Studiestræde 8, København

0 kommentar 0 anbefalinger

Noahs Ark var skuespilleren og teaterhistorikeren Thomas Overskous (1798-1873) barndomshjem. Herfra oplevede han englændernes bombardement i 1807, der begyndte mens han legede i gården. Pludselig ramte en bombe forhuset, og alle beboerne samledes i baghusets gang. Værtens svin slap løs men blev fanget igen og blev lukket inde i et tomt køkken på 1. sal. En ældre frøken løb over gården med skørterne trukket op over hovedet. Til sidst forlod beboerne huset. Men værten og hans tjenestepige arbejdede uden ophør i tre dage og frelste Arken. Det lykkedes dem at uskadeliggøre 18 bomber og fem brandpile. Selv om Arken var medtaget kunne den genopbygges

Noahs Ark var skuespilleren og teaterhistorikeren Thomas Overskous (1798-1873) barndomshjem. Herfra …