Nørre Kollemorten

At være elev i 1961-62

Af

Nørre Kollemorten - eller bare Kollemorten er en lille landsby ved den gamle hærvej. Ind til begyndelsen af 1960'erne var der også en station i byen. Nogle kilometer uden for byen var der under Den kolde Krig et kæmpemæssigt radaranlæg. Byens kirke var Øster…

Kollemorten skole 1961-62

0 kommentar 0 anbefalinger

I begyndelsen af 1960'erne var Kollemorten skole, hvor eleverne gik fra 1. til 7. klasse. Skolen var ikke stor - måske hen ved 100 elever, der blev undervist af en førstelærer og 3-4 andre lærere. Førstelæreren var også med den tids øjne ret brutal, der stak lussinger ved den mindste anledning. Hvis vi elever mødte ham uden for skoletiden, skulle vi stoppe op og bukke - og så hvis vi kom cyklende. En dag havde en af mine klassekammerater fra 2. klasse haft så travlt med at cykle hurtigt han ad vejen, at han "overså" førstelæreren. I en time dagen efter kom førstelæreren brasende i klassen og smækkede den på pågældende en på skrinet, fordi han ikke var stået af cyklen og havde hilst pænt. I dansk havde vi en kvindelig lærer, der dengang måske var omkring 30 år. Hun slog ikke, men greb - også ved den mindste anledning - fat i vores nakkehårene - vel at mærke kun på os drenge - og løftede os næsten op fra jorden. Men en eller anden fik en ide - måske en ældre elev. Dengang var Tommy Steel og andre populære - og de hældte noget fedtet stads i håret for at skabe tidens hotte frisurer. Det gjorde vi drenge i 2. klasse også. Og så var det umuligt for lærerinden at holde fast i vores hår.

Bidrag til Nørre Kollemorten

I begyndelsen af 1960'erne var Kollemorten skole, hvor eleverne gik fra 1. til 7. klasse.…