Nørrebrohallen
Fakta

Idræt i den gamle remise

Af

Nørrebrohallen har tilnavnet Remisen, fordi den ligger i de gamle sporvognsremiser i Bragesgade på Nørrebro. I 1960’erne måtte sporvognene vige for busserne, og de mange tomme remiser blev nu omdannet til idrætshaller. Den 11.000 kvadratmeter store Nørrebrohal…

Vis mere

Bidrag til Nørrebrohallen

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Jødisk idrætsforening var nøgle til integration

Tid / Periode 1924 2009
1 kommentar 2 anbefalinger

Nørrebrohallen er kendt for sine integrationsprojekter. Københavns Kommunes konsulenter TaskForce Integration (TFI) holder også til i hallen. Konsulenterne rådgiver og indsamler erfaring fra integrationsprojekter i hele Københavnsområdet. Det er ikke nyt, at idræt kan bruges til integration. Den jødiske idrætsforening Hakoah blev stiftet i 1924. Foreningen har medvirket til den succesfulde integration af jøder i det danske idrætsliv helt frem til i dag. Mesterbryderen Abraham Kurland fra Hakoah blev dansk folkehelt, da han vandt sølv ved OL i 1932. Siden gjorde den jødiske mesterfægter Ivan Osiier effektivt op med anti-semitiske stereotypier om den lille, svage, krumme, jødiske bogorm. Han kvalificerede sig syv gange til OL, hvor hans fornemmeste præstation var en sølvmedalje.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Per Alstrup
, for mere end 9 år siden

Her en lille rettelse. Remisen som er beliggende på Nørrebrogade var den første remise i Danmark bygget til elektrisk drift og blev taget i brug i 1896 af akkumulator sporvognene som kørte på Nørrebrogade linien og havde plads til 18 vogne. Remisen blev udvidet mage gange i årenes løb og havde i 1918 plads til ca. 200 vogne. Remisen nedlægges samtidig med nedlæggelsen af sporvognslinie 5 i april 1972. Bygningerne er efterfølgende ombygget til sportshal og anvendes som sådan i dag.

Bidrag til Nørrebrohallen

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Jødisk idrætsforening var nøgle til integration

Nørrebrohallen er kendt for sine integrationsprojekter. Københavns Kommunes konsulenter TaskForce …

Billeder (1)