Nokken

Bryggens perle

Af

Nokken betegner et område i forlængelse af den sydligste del af Islands Brygge. Islands Brygge blev opfyldt 1900–1905, og det var fra begyndelsen tænkt, at havnerelateret industri skulle bygge her. Ud over Sojakagefabrikken fra 1910 blev der kun bygget industrielle…

Bidrag til Nokken

Nu det Nok

0 kommentar 0 anbefalinger

”På Nokken er vi jævne folk. Vores strand - der er Nokkens vartegn - er ikke kun forbeholdt de mennesker, der bor der… Derfor siger vi: Nu ‘det Nok! - Drop planerne om husbådsbyen ud for Nokken.” Sådan kan man læse på Nokken, der nu er truet på sin eksistens. Nokken har levet et upåagtet liv i 50 år, men netop nu er beliggenheden blevet attraktiv, og der er andre interesser på spil. Beboerne på Nokken reagerede kraftigt, da planlæggere forslog at tillade husbåde ved nybyggede bådebroer. Nokken er heldigvis stadig en cykeltur værd. Særegne huse og en stemning af sammenhold og glæde ved stedet. Og så er der lige udsigten over vandet og Københavns gamle industrikvarterer.

Bidrag til Nokken

Nu det Nok