Indgang

Verdenskendte film fra Valby

Af

I Valby Mose i København ligger et af verdens ældste filmselskaber. Nordisk Film blev grundlagt af gøgleren og filmmanden Ole Olsen i 1906, og selskabet voksede hurtigt. Med film som Løvejagten fra 1907 blev det daværende ”Nordisk Films Kompagni” verdenskendt…

Bidrag til Nordisk Film

Olsen-bandens far

0 kommentar 1 anbefalinger

I 1946 begyndte Erik Balling (1924-2005) som instruktørassistent hos Nordisk Film. Han instruerede blandt andet Danmarks første farvefilm Kispus (1956) og den Oscarnominerede Qivitoq (1956), inden han i 1957 blev udnævnt som selskabets direktør. I 1965 indledte Erik Balling et samarbejde med manuskriptforfatteren Henning Bahs. Sammen skabte de i perioden 1968-1981 de 13 film om Olsen-banden, der gav Nordisk Film dundrende succes i en tid, hvor den øvrige danske filmbranche var i vanskeligheder. Balling, Bahs og Nordisk Film stod også bag de populære tv-serier Huset på Christianshavn (1970-77) og Matador (1978-81), som har været vist på tv i en lang række lande.

Olsen-bandens far

I 1946 begyndte Erik Balling (1924-2005) som instruktørassistent hos Nordisk Film. Han instruerede …