Novozymes
Fakta

Arne Jacobsens hvide fabrik

Af

Novo har været verdens førende bioteknologiske virksomhed inden for enzymer og mikroorganismer siden sin etablering i 1925. Da blev det muligt at udvinde insulin fra dyrs bugspytkirtler og bruge det til at producere medicin. Det var på Fuglebakkevej, på grænsen…

Vis mere

Bidrag til Novozymes

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Myren i kantinen

Tid / Periode 1925 1934
1 kommentar 1 anbefalinger

Myren er en trebenet stol tegnet af den danske arkitekt Arne Jacobsen. Stolen er lavet af formspændt krydsfiner. Den har ben af rustfrit stål og kan stables. Den betragtes i dag som en designklassiker, men da Arne Jacobsen i første omgang forsøgte at få den produceret, var der ingen møbelfabrikker, der ville. I 1934 var Arne Jacobsen imidlertid blevet hyret som husarkitekt for Novo. Og Novos grundlæggere blev som de første interesserede i Myren. I 1952 bestilte de 200 eksemplarer af stolen til kantinen på Fuglebakkevej på Frederiksberg. De første eksemplarer af Myren står stadig i kantinen. Stolen er i dag anerkendt som Arne Jacobsens mest berømte og solgte design.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Mette Bom
, for mere end 10 år siden

Se også http://www.kulturarv.dk/25fantastiske/25-fantastiske-industrier/novo-novozymes/ hvor Mads Øvlisen fortæller om fabrikken.

Bidrag til Novozymes

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Myren i kantinen

Myren er en trebenet stol tegnet af den danske arkitekt Arne Jacobsen. Stolen er lavet af…

Billeder (2)

Videoer (1)

  • Video