Sukkerfabrikken Nykøbing Falster
Fakta

Mange slags erhverv på havnen

Af

Nykøbing Falster Havn ligger ved et trafikalt knudepunkt, nemlig det smalle Guldborgsund. Havnen bestod oprindelig af to skibsbroer, men i 1830'erne blev der anlagt en moderne havn med et havnebassin og en lang stenmole. Havnen blev udvidet gennem 1800-tallet. Den…

Vis mere

Bidrag til Nykøbing Falster havn og sukkerfabrik

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Andelssukkerfabrikken Nykøbing

Tid / Periode 1884
1 kommentar 0 anbefalinger

Sukkerfabrikken blev anlagt i 1884 som et modspil til De Danske Sukkerfabrikker (DDS). DDS havde finansmanden Tietgen i spidsen. Sukkerfabrikken forsøgte sig med en anden konstruktion, hvor de landmænd, der dyrkede sukkerroer, købte sig til andele i virksomheden. Fabrikken blev anlagt syd for havnen ved jernbanen. Den havde egen havn til modtagelse af roerne. De kom til fabrikken både med jernbane og til vands på pramme fra nyetablerede udskibningssteder. Fabrikken var en tysk pakkeløsning fra Magdeburg og betegnes som ”prunkløs uden mange detaljer”. Skorstenen var dog noget særligt og kunne ses langvejs fra. Og fra den kunne man se ned på byen: ”Husene i byen ser ud som om, de er taget lige ud af en legetøjsæske”, skrev Illustreret Tidende imponeret.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Ann-Lise Hass
, for mere end 13 år siden

Det skrevne er udemærket og fuldstændig rigtigt, M E N - Jeg synes Edward Tesdorpf, som var hovedmand bag sukkerfabrikken i Nykøbing f burde være nævnt. ET var en mand der på mange måder betød uendelig meget for hele egnen.

Bidrag til Nykøbing Falster havn og sukkerfabrik

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Andelssukkerfabrikken Nykøbing

Sukkerfabrikken blev anlagt i 1884 som et modspil til De Danske Sukkerfabrikker (DDS). DDS havde…

Billeder (2)