Nysted

Købstad med fornem udsigt

Af

Nysted på Lollands sydkyst opstod mellem år 1000 og 1200. Byen blev første gang nævnt i 1286, da franciskanerklosteret uden for landsbyen blev indviet. Nysted ligger lige ved fjorden. Det gav gode muligheder for fiskeri og søfart. Det gjorde byen til et naturligt…

Bidrag til Nysted og Ålholm Slot

Flygtet konge røget i fængsel

2 kommentarer 0 anbefalinger

Ålholm Slot ved Nysted blev omtalt første gang i 1328, da Christoffer den Anden pantsatte kronens gods på Lolland. Men meget peger på, at borgen er meget ældre end 1328, selv om borgens tilblivelse stadig er ukendt. En af de mange historier om Ålhom Slot handler om Christoffer den Andens krigerheld. Han var konge af Danmark fra 1320-26 og senere fra 1330-32. Hele landet var praktisk talt pantsat til en række tyske stormænd. Christoffer den Anden flygtede til Sakskøbing efter et militært nederlag på Kropp Hede nord for Dannevirke. To riddere og deres mænd røg kongen ud af sit stenhus, og han endte med at flygte ud gennem skorstenen. Han blev fanget og spærret inde på Ålholm.

Erik Damskier
, for mere end 10 år siden

Linket til "Nysted info" må betragtes som falsk, idet det tilsyneladende er en side med naturfotografier fra hele Lolland m.m.

Erik Damskier
, for mere end 10 år siden

Til Leif Plith Rasmussen Selv om begrebet købstad ikke længere har officiel betydning, og selv om Nysted måske ifølge statistiske normer er for lille til at kaldes en by, generer det mig dog, at du kalder den for en landsby. Det bør du rette. Venlig hilsen Erik Damskier

Ålholm Slot ved Nysted blev omtalt første gang i 1328, da Christoffer den Anden pantsatte kronens …