Odder Rådhus: Indgang
Fakta

Det brutale rådhus

Af

Odder Rådhus er opført 1972 og senere udvidet i 1980. Bygningen er tegnet af det århusianske arkitektfirma Friis og Moltke. Stilen er brutalisme, som er karakteriseret ved en rustik og meget synlig anvendelse af beton og mursten med overdimensionerede detaljer som…

Vis mere

Bidrag til Odder Rådhus

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Da demokratiet kom ind i byggeriet

Tid / Periode 1972
2 kommentarer 4 anbefalinger

Efter kommunalreformen i 1970 gør mange af de nye rådhuse op med billedet af det offentlige som formynder. Rådhusene skulle i stedet spejle tidens idealer om demokrati i øjenhøjde. De offentlige bygninger skulle ikke længere være forbeholdt politikere og embedsmænd. Odder Rådhus har derfor ingen monumental hovedindgang, men to sideordnede indgange. Indgangene er symbolsk underspillede og er faktisk kun åbninger i facaden. Én indgang er ligefrem i niveau under parkeringspladsen. Rådhuset fremstår ikke som en bygning, der hæver sig over borgerne, men søger at ophæve adskillelsen mellem borger og myndighed. I forhallen er betjeningsskrankerne rykket ud i rummet og danner en ‘kontaktzone’ mellem borgerne og personalet. Som noget særligt kan man fra forhallen se ind i rådhusets kontorer, så borgerne kan følge personalets arbejde.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Lasse Enevoldsen
, for mere end 5 år siden

Tak for info'en! Det sætter meget af byggeriet i perspektiv. PS. Jeg kom til at poste min egen fortælling som en kommentar til din fortælling. Skulle være rettet nu.

Lasse Enevoldsen
, for mere end 5 år siden

Et helt fantastisk byggeri. Når man kommer kørende ind i Odder fra nord mod centrum, ligger Odder Rådhus der som et rumskib fra en anden dimension. Første gang jeg så det, vidste jeg ikke at det var Odder Rådhus, og min hjerne knagede med at forstå det dér besynderlige byggeri. Bizart, fremmedartet, underligt og med sin helt egen æstetik. Det var meget inspirerende og jeg kan kun anbefale alle der kommer til Odder lige at kikke lidt på rådhuset. Det er alle pengene værd, for det koster ikke noget. Og man behøver ikke synes det er smukt, det er bare vildt inspirerende og anderledes.

Bidrag til Odder Rådhus

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Da demokratiet kom ind i byggeriet

Efter kommunalreformen i 1970 gør mange af de nye rådhuse op med billedet af det offentlige som…

Unikt og meget spændende

Et helt fantastisk byggeri. Når man kommer kørende ind i Odder fra nord mod centrum, ligger…

Billeder (4)