Odense Havn
Fakta

Havnen langt fra vandet

Af

Odense er en af de få købstæder, der ikke er opstået ved kysten. Besejlingsforholdene til landets næststørste by var elendige. Med et af landets største statslige anlægsprojekter lykkedes det at skabe en havn for enden af en gravet kanal – en søvej på 8,5…

Vis mere

Bidrag til Odense Havn

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Odense bliver en havneby

Tid / Periode 1803
1 kommentar 0 anbefalinger

Det kæmpemæssige, manuelle arbejde var afsluttet i 1803. Danmarks eneste kanalhavn var inspireret af de engelske kanaler, men i modsætning til dem kunne Odense Kanal med tre meters dybde tage imod de fleste almindelige skibe i de danske farvande. Det var en triumf, da jagten Neptunus med en last af kalksten den 7. oktober 1803 som første skib gik ind i kanalen: ”Adskillige af egnens beboere var som passagerer ombord og sejlede med op til bolværket. Ved kanalens bredder tilråbtes det flagende skib et vedholdende hurra! Og fra flagbatteriet Marienborg saluteredes der med 9 kanonskud.” I 1805 lå der på et tidspunkt 12 skibe i det lille bassin – Odense var blevet en havneby.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 12 år siden

Og den 7. november 2011 navngav kronprinsesse Mary forsvarets 3. fregat "Niels Juel". Det blev det sidste skib fra Odense Stålskibsværft (eller Lindøværftet), der nu lukker.

Bidrag til Odense Havn

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Odense bliver en havneby

Det kæmpemæssige, manuelle arbejde var afsluttet i 1803. Danmarks eneste kanalhavn var inspireret …

Billeder (2)