Udsigt til Oringe
Fakta

Sindssyge i trygge omgivelser

Af

Michael Gottlieb Bindesbøll fik opgaven at bygge en sindssygeanstalt på Sjælland med plads til 120 helbredelige patienter. Placeringen på halvøen Oringe var nøje udvalgt; isoleret fra omverdenen i smuk natur, men alligevel tæt på anden beboelse. Selve anlægget …

Vis mere

Bidrag til Oringe Sindsygehospital

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

En mirakuløs helbredelse

Tid / Periode 1858
1 kommentar 0 anbefalinger

Da Signe var ude at tjene, begyndte hun pludselig at se syner og påkalde sig Jesus. Huslægen kom og ordinerede indlæggelse på Oringe. Året var 1883. Signe talte sjældent, spiste kun under tvang og så fortsat syner. Når sygeplejersken tog hende i bad, hviskede hun: ”De kan dog ikke vaske dåben af mig”. Efter halvandet år blev hun udskrevet som uhelbredelig. Hun kom hjem til sine forældre. Selvom Signe var under opsyn, lykkedes det hende en dag at løbe ned til stranden. Det var november og koldt, men Signe fortsatte ud i vandet. Signes mor, der fulgte efter, kaldte fortvivlet. Signe vendte brat om og svømmede stærkt forkommen tilbage. Mirakuløst gik helbredelsen fra den dag langsomt fremad. Signe fik uddannelse og blev en afholdt hjemmesygeplejerske.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Sven
, for mere end 8 år siden

Spændende historie om Signe. Jeg søger historien om Einar Johannes Andersen, f. d. 20-01-1900 i Nykøbing Sj. sogn. Fra hans moders skifte oplyses det at han er i pleje på Oringe ved Vordingborg 30-10- 1918. Hvorfor kommer han på Oringe og ikke sindsygehospitlet i Nyk. Sj. ? og hvad bliver der af ham?

Bidrag til Oringe Sindsygehospital

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

En mirakuløs helbredelse

Da Signe var ude at tjene, begyndte hun pludselig at se syner og påkalde sig Jesus. Huslægen kom…

Billeder (1)

Videoer (1)

  • Video