P.D. Løvs Alle 16

Redaktionslokale "Deutsche Nachrichten"

Af

Lejligheden på 2. sal i ejendommen P.D. Løvs Alle 16 på Nørrebro fungerede fra sommeren 1943 til befrielsen som redaktionslokale for de tyske kommunistiske emigranters illegale blad "Deutsche Nachrichten". Lejlighedens beboer var en dansk malermester, der…

Besøg og Gæstebog fra P.D. Løvs Alle 16

Her kan du se hvilke profiler der har besøgt P.D. Løvs Alle 16 i virkeligheden, og hvem der gerne vil besøge. Du har også mulighed for selv at angive om du har besøgt eller vil besøge P.D. Løvs Alle 16.

1 profil har besøgt P.D. Løvs Alle 16

Har du besøgt eller vil du besøge P.D. Løvs Alle 16?

Gæstebog for P.D. Løvs Alle 16 (3)

Benni Nielsen

Jeg har skrevet før og gentager gerne min mailadresse, som er benni@balbonet.dk

Hans Uwe Petersen
, for mere end 7 år siden

Kære Benni Nielsen. Dine oplysninger er af store interesse for mig. Vil du godt sende mig din email-adresse og/eller dit telefonnummer? Hans Uwe Petersen

Benni Nielsen
, for mere end 7 år siden

Meget interessant side (for mig). Malermesteren hed Frederik Georg Høfler. Jeg var legekammerat/ven med hans søn Holger 1936-1968 og kom i hjemmet i omtalte periode. Jeg har hilst flere gange på redaktøren, som talte gebrokkent dansk. Høfler eneste besked var: du holder kæft dreng - også hjemme. Og det gjorde jeg så indtil maj 1945, hvor redaktøren pludselig var væk. Omgivelserne troede at det var en malersvend, der besøgte Høflers. Hans ophold dér gjorde, at familien måtte på den sorte børs og handle rationeringsmærker. For ikke at vække mistanke handlede man disse ekstrakøb i andre forretninger end de ædvanlige. Min hypotese er at Høflers kendte denne mand fra tiden før 1933, hvor de et par gange var på ferie i Tyskland. Efter 1945 blev episoden aldrig nævnt med et ord.

Bidrag til P.D. Løvs Alle 16

Deutsche Nachrichten

Fra september 1943 til april 1945 udgav en lille gruppe tyske kommunister et illegalt blad Deutsche …